Dorada umpluta pe pat de legume

Postat de nico15 in Peste
22 Feb 2011 | 8772 vizualizari
Dorada  umpluta  pe pat de legume

Ingrediente

  • 100 g de orez
  • 50 g de ciuperci
  • 30 g de masline
  • 100 g de ardei gras rosu
  • 100 g de ardei gras verde
  • 100 g de praz,
  • knorr
  • 200 g de ceapa
  • 1 mango
  • 8 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • ½ de portocala
  • ½ de lamaie
  • 150 ml vin rosu
  • Sare,
  • piper,
  • ulei
  • 1 morcov
  • 8-9 pestisori anchovi(anchoise)

Mod de preparare

1 bucata peste(Dorada) aproximativ 900 g



Se curate legumele, dupa care se taie:morcovul, rondele, prazul fasii iar celelalte legume cubulete, rosiile cherry se lasa intregi sau se taie in jumatate, ceapa se taie julien, dupa ce avem legumele pregatite se va unge tava aragazului in care ulterior vom adauga pentru inceput apa in care legumele si pestele vor fierbe,  legumele se vor sara si pipera superficial. Ne vom ocupa de peste, care se va desolza, se va taia pe burta, se va scoate continutul abdomenului  si se va spala bine, se scot branhiile si osul amar si spalam pestele bine de tot in interior, dupa care il stergem cu servetele absorbante si il lasam in asteptare.  Ne ocupam de umplutura(farsa) cu care vom umple pestele, aceasta va fi compusa din: ceapa tocata marunt care se va pune la calit, adaugam ardei cubulete, masline si ciupercile taiate lamele si un cubulet de knorr. Dup ace acestea s-au sotat un pic adaugam orezul si completam cu apa, pentru a se fierbe compozitia si dam la cuptor aproximativ 15 minute.  Dupa expirarea timpului se scoate compozitia si se lasa sa se raceasca putin, dupa care trecem si  umplem  pestele, dupa ce acesta este umplut se va coase burta pestelui pentru a nu permite iesirea compozitiei. Pe ambele parti ale pestelui facem aproximativ 8-9 crestaturi in care introducem pestisori anchoise si felii de mango pe o parte si pe cealalta parte felii de portocale dupa care pestele se va aseza pe patul de legume se va mai sara  dar nu in exces, se va decora cu felii de lamaie si masline si se da la cuptor.



 Dupa ce se lasa aproximativ 15 minute timp in care acesta a fiert se adauga vinul si se va continua aprovimativ  inca 30 de minute fieberea(coacerea) si se va adauga si usturoiu taiat feliute.



 Inainte de a se scoate se verifica sa fie facut.



Pentru exemplificare am atasat cateva fotografii,



Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada umpluta pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Saramura de stiuca

Postat de comanligia

Saramura de stiuca

Se curata si se spala pestele, se indeparteaza si capul, se portioneaza si se cresteaza putin, apoi se unge o placa sau gratarul cu unt sau grasime si se pun la rumenit. Intr-o cratita se pune...

Citeste continuarea

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20

Orez cu peste si fructe de mare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2011, 09:49
sunt prima pot sa ma servesc cat vreau
la 22.02.2011, 09:53
mama...ce frumos arata..SUPERB..
Sufletista..daca esti sufletista mai lasa-mi si mie
la 22.02.2011, 10:07
Tare bine arata!!!
la 22.02.2011, 11:21
arata super
la 22.02.2011, 11:35
Imi vine sa mannc imaginile

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking