Dovleac gratinat cu alune si parmezan

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
21 Dec 2019 | 1214 vizualizari
Dovleac gratinat cu alune si parmezan

Suntem in plin sezon de dovleac. Va propun o reteta festiva, o garnitura ideala la o friptura, un peste sau la fructe de mare. Eu am facut scoici St Jacques care la fel sunt de sezon in aceasta perioada. Nu puneti parmezan si aveti o reteta buna de post.  https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/dovleac-gratinat-cu-alune-si-parmezan.html

Ingrediente

  • 6 felii de dovleac de 1,5 cm /700 g
  • 20 gr de unt
  • 400 ml de supa de legume sau pui (apa fierbinte si 1/2 Kub)
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de alune prajite
  • 30 gr de parmezan ras
  • sare, boia de ardei
  • piper

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 °C.

Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja.

Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei.

Prajiti feliile de dovleac in untul cald cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute pe fiecare parte.

Puneti-le cu supa intr-o tava la cuptor .

Gatiti 10-15 minute. Intoarceti feliile , presarati deasupra amestecul alune-parmezan .

Dati-le din nou la cuptor timp de 15 minute la 220 °C .

Este gata, puteti servi ! Serviti 1-2 felii in functie de felul servit.

Original si bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac gratinat cu alune si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifteluţe din linte roşie

Postat de simonacallas

Chifteluţe din linte roşie

Am pus pe foc o oală cu 1 litru de apă şi, când a început să fiarbă, am vărsat lintea în oală, am mai ţinut pe foc 15 minute. Am răsturnat într-o strecurătoare...

Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii

Postat de sufletista

Shakshuka cu rosii

Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, impreuna cu sare, adaugam usturoiul pisat, amestecam si lasam cca. 1 min, dupa care adaugam rosiile, zaharul, foaia de dafin, piper. Acoperim si lasam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2019, 10:55
Suna interesant !!!
la 21.12.2019, 11:09
Vreo 2 kile de parmezan va rog...
la 21.12.2019, 11:16
la 21.12.2019, 13:12
la 21.12.2019, 13:21

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking