Dovleac gratinat cu alune si parmezan

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
21 Dec 2019 | 1237 vizualizari
Dovleac gratinat cu alune si parmezan

Suntem in plin sezon de dovleac. Va propun o reteta festiva, o garnitura ideala la o friptura, un peste sau la fructe de mare. Eu am facut scoici St Jacques care la fel sunt de sezon in aceasta perioada. Nu puneti parmezan si aveti o reteta buna de post.  https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/dovleac-gratinat-cu-alune-si-parmezan.html

Ingrediente

  • 6 felii de dovleac de 1,5 cm /700 g
  • 20 gr de unt
  • 400 ml de supa de legume sau pui (apa fierbinte si 1/2 Kub)
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de alune prajite
  • 30 gr de parmezan ras
  • sare, boia de ardei
  • piper

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 °C.

Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja.

Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei.

Prajiti feliile de dovleac in untul cald cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute pe fiecare parte.

Puneti-le cu supa intr-o tava la cuptor .

Gatiti 10-15 minute. Intoarceti feliile , presarati deasupra amestecul alune-parmezan .

Dati-le din nou la cuptor timp de 15 minute la 220 °C .

Este gata, puteti servi ! Serviti 1-2 felii in functie de felul servit.

Original si bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac gratinat cu alune si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de teci cu dovlecel

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de teci cu dovlecel

Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Aceste trei legume se pun intr-o cratita la...

Citeste continuarea

Placinta de cartofi cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Placinta de cartofi cu branzeturi

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2019, 10:55
Suna interesant !!!
la 21.12.2019, 11:09
Vreo 2 kile de parmezan va rog...
la 21.12.2019, 11:16
la 21.12.2019, 13:12
la 21.12.2019, 13:21

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking