Ingrediente
- 6 felii de dovleac de 1,5 cm /700 g
- 20 gr de unt
- 400 ml de supa de legume sau pui (apa fierbinte si 1/2 Kub)
- 1 ceapa rosie mica
- 1 catel de usturoi
- 30 gr de alune prajite
- 30 gr de parmezan ras
- sare, boia de ardei
- piper
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja.
Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei.
Prajiti feliile de dovleac in untul cald cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute pe fiecare parte.
Puneti-le cu supa intr-o tava la cuptor .
Gatiti 10-15 minute. Intoarceti feliile , presarati deasupra amestecul alune-parmezan .
Dati-le din nou la cuptor timp de 15 minute la 220 °C .
Este gata, puteti servi ! Serviti 1-2 felii in functie de felul servit.
Original si bun !
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac gratinat cu alune si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|