Dovlecei gratinati a la Medioto

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
30 Iun 2010 | 7845 vizualizari
Dovlecei gratinati a la Medioto

Multumesc, Medi' , a fost excelenta! http://www.bucataras.ro/retete/6925/dovlecei-gratinati.html

Ingrediente

  • 5dovlecei potriviti
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 200 g kaizer
  • 250 g cascaval
  • 2-3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline

Mod de preparare

       Dovleceii se spala si se taie pe lungime, apoi se scobesc.  Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs. Cand s-au scurs, se aseaza in tava termorezistenta, cu scobitura in sus.

      Ceapa taiata marunt, continutul dovleceilor taiat cubulete mici si ardeiul taiat bucati  se calesc in tava cu gril, fara ulei .Se adauga  kaizerul taiat cubulete  si patrunjelul taiat marunt si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie ( in care se adauga si putina sare ) se umple fiecare jumatate de dovlecel pe care l-am stropit in prealabil cu putin ulei de masline. Se dau la cuptor pana devin putin aurii.  Se bat ouale bine si se amesteca cu cascavalul dat prin razatoare si se toarna  peste dovlecei, lasand inca 10 minute la foc potrivit.

       Pot fi serviti calzi sau reci, ca atare sau cu lamaie stoarsa deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati a la Medioto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Postat de rocsi_1612

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator....

Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Postat de simona72

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi, le calim intr-o lingura de ulei de masline si o lingura de unt. Cind au inceput sa-si lase sucul, adaugam usturoiul taiat marunt, punem capacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 22:18
am papat. noapte buna!
la 30.06.2010, 22:19
am mai venit odata ca miroase asa de bine
la 30.06.2010, 22:19
la 30.06.2010, 22:21
Gabytzule, i-am papat in weekend
si am reusit si eu sa pun o reteta, dupa 2 saptamani
la 30.06.2010, 22:22
noapte buna! ma retrag si eu

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking