Dovlecei umpluti cu de toate
Postat de panacris
Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...
Citeste continuareaUn praz minunat, destul de usor si la indemana noastra pe timp de vara!
Ingrediente
Mod de preparareSpalam si taiem cubulete pieptul de pui. Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, cozile de ceapa verde taiate marunt, lasam pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul si cubuletele de dovlecel, lasam 2 minute si adaugam pasta de ardei kapia. Lasam legumele sa se inmoaie, apoi adaugam pieptul de pui. Adaugam rosiile pasate, sare dupa gust si putin piper. Lasam sa fiarba pana scade putin sucul de pe legume. Tapetam o tava cu hartie de copt (initial am pus folie de aluminiu dar am schimbat apoi) si se aseazam jumatatile de dovlecel. Punem umplutura si se apasam usor. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Dupa ce s-au facut, scoatem tava din cuptor, presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si dam din nou la cuptor pana se topeste. Servim dovleceii calzi! Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de panacris
Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...
Citeste continuareaPostat de katty
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|