Ingrediente
- dovlecei (de la care folosim partea rotunda)
- 1/2 kg carne tocata (de porc sau de vita)
- 1 cescuta cu orez,
- 2 oua,
- 100 ml ulei,
- rosii pentru "capacele"
- 250 g ceapa,
- pasta de tomate
- 1/2l bors de putina,
- condimente: sare, piper, dupa gust,
- patrunjel si marar tocate marunt
Mod de preparare
Curatam dovleceii de seminte si ii razuim astfel incat sa ramana o grosime potrivita, asta doar dupa ce i-am spalat in prealabil.
Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei, si, cand devine translucida, adaugam sosul de tomate/bulionul si orezul (ales in prealabil). Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, ouale, verdeata si condimentele. Omogenizam compozitia, umplem dovleceii si le punem felii de rosii pe post de capacel. Ii asezam intr-o craticioara in care se adauga borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) si ii fierbem pentru aproximativ o ora jumate.
Ii servim cu smantana si mult ardei iute!!!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|