Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris in Mancaruri de legume
17 Aug 2021 | 2909 vizualizari
Dovlecei umpluti cu de toate

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet în Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează 😉

Ingrediente

  • Dovlecel 1 bucată mărișoară cca. 400 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 300 g,
  • Brânză de burduf cca. 300 g,
  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Porumb fiert cca. 200 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcov cca. 100 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 150 g,
  • Mărar cca. ½ legătură,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor) 1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 50 g.

Mod de preparare

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul preîncins cca. 200 g.

Între timp se prepară umplutura. Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul și morcovii se spală se curăță și toacă mărunt, felii subțiri după caz, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate mărunt, se mestecă până se înglobează toate ingredientele.

Se scot dovleceii ușor rumeniți, din cuptor se umplu cu amestecul de mai sus până aproape de bază.

Mozzarella și roșiile se taie felii, ce se așează peste dovleceii umpluți, intercalate. Se presară parmesanul ras, verdețurile și un pic de ulei de măsline, apoi se dau la gătit cca. 25 de minute la foc mediu, cca. 200 g.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Postat de RODIMUR

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se...

Citeste continuarea

Chiftele cu legume

Postat de caroline

Chiftele cu legume

Incepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2021, 20:12
la 17.08.2021, 22:40
Un deliciu!
la 18.08.2021, 07:56
la 18.08.2021, 08:27
la 18.08.2021, 12:25

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking