Dovlecel umplut cu carne tocata

Postat de Silvioara in Mancaruri cu carne
11 Sep 2011 | 5388 vizualizari
Dovlecel umplut cu carne tocata

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai lungi
  • 3-4 ardei gras
  • 4-5 rosii mari
  • o jumatate kg. carne tocata (porc, pui, amestec)
  • 2 cepe
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 2-3 catei de usturoi taiati felii
  • patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Reteta se prepara astfel:

Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul celalat.

 Rosiile se spala, se scoate usor cu varful unui cutit partea verde de la codita, apoi tot cu o lingurita se scobesc putin in interior, car sa incapa 2 lingurite ce carne. Pulpa de rosii scoasa se pastreaza pe o farfurioara.

Ardeii se spala, se scoate miezul si semintele.

Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in cateva linguri de ulei, se adauga orezul spalat si o jumatate de cescuta de apa. Se lasa putin pana scade toata apa, amestecand mereu cu lingura sa nu se prinda orezul de tigaie. Amestecul se lasa la racit, apoi se adauga carnea tocata, oul, sare, piper si se umplu legumele.

Se unge o cratita cu putin ulei, se aseaza legumele umplute, peste ele se presara pulpa de rosii tocata marunt si apa cat sa le acopere. Se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Cand legumele sunt aproape fierte se pune usturoiul, se mai lasa 10 minute si se opreste focul. Se servesc cu smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale,...

Citeste continuarea

Patison (dovlecel steluta) umplut

Postat de ctlina

Patison (dovlecel steluta) umplut

Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare. Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit). Se scot și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2011, 13:41
Eu as incerca leguma din ultima poza
la 11.09.2011, 13:57
la 11.09.2011, 14:06
eu aleg un ardei umplut
la 11.09.2011, 21:56
eu vreau ardei
la 12.09.2011, 09:12
eu freau ardei

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking