Dragavei cu orez si mamaliguta calda

Postat de pusikmea in Mancaruri de post
10 Mai 2011 | 12774 vizualizari
Dragavei cu orez si mamaliguta calda

dragavei =stevie; daca m-am facut din nou olteanca e normal sa folosesc denumirea de aici :) asa ca nu ratati un dragavei oltenesc de te lingi pe degete :D:))

Ingrediente

  • 1 kg dragavei
  • 1 pahar orez
  • 2 cepe + 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde + cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • tocana de legume sau bulion
  • pentru mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare
  • unt

Mod de preparare

Spalam frunzele de dragavei sub jet de apa rece.

Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, cand apa a inceput sa fiarba punem dragavieul in apa clocotita si lasam sa se opareasca 5 minute.

Scoatem frunzele cu o paltea si le lasam la scurs.

Intre timp tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, punem si tocana de legume si completam cu apa in care a fiert dragaveiul.

Tocam marunt dragaveiul si-l punem peste ceapa si orez, daca mai este nevoie mai punem din apa in care a fiert, verificam din cand in cand, pentru ca o sa scada si trebuie sa fim atenti sa nu se prinda orezul. La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pregatim si mamaliguta:

Punem apa cu sare intr-un tuci si lasam sa dea in clocot, apoi luam cu mana mala si punem deasupra si lasam sa dea un clocot, dupa care turnam direct cu punga mestecand continuu cu un facalete sau o lingura de lemn pana se ingroasa si o lasam sa fiarba bine dupa care adaugam 1-2 linguri de unt.

Cand este gata o rasturnam pe un fund si servim alaturi de o p ortie zdravana de dragavei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dragavei cu orez si mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si nuci, de post

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere si nuci, de post

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron mare se...

Citeste continuarea

Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Postat de autodiag

Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Se spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2011, 08:44
bun bun
la 10.05.2011, 08:46
daca si motanilor le place insemna ca e chiar bun
la 10.05.2011, 08:47
bun bun
la 10.05.2011, 08:50
sufletista ms
la 10.05.2011, 09:20
place place

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking