Dragavei cu orez si mamaliguta calda

Postat de pusikmea in Mancaruri de post
10 Mai 2011 | 12816 vizualizari
Dragavei cu orez si mamaliguta calda

dragavei =stevie; daca m-am facut din nou olteanca e normal sa folosesc denumirea de aici :) asa ca nu ratati un dragavei oltenesc de te lingi pe degete :D:))

Ingrediente

  • 1 kg dragavei
  • 1 pahar orez
  • 2 cepe + 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde + cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • tocana de legume sau bulion
  • pentru mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare
  • unt

Mod de preparare

Spalam frunzele de dragavei sub jet de apa rece.

Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, cand apa a inceput sa fiarba punem dragavieul in apa clocotita si lasam sa se opareasca 5 minute.

Scoatem frunzele cu o paltea si le lasam la scurs.

Intre timp tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, punem si tocana de legume si completam cu apa in care a fiert dragaveiul.

Tocam marunt dragaveiul si-l punem peste ceapa si orez, daca mai este nevoie mai punem din apa in care a fiert, verificam din cand in cand, pentru ca o sa scada si trebuie sa fim atenti sa nu se prinda orezul. La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pregatim si mamaliguta:

Punem apa cu sare intr-un tuci si lasam sa dea in clocot, apoi luam cu mana mala si punem deasupra si lasam sa dea un clocot, dupa care turnam direct cu punga mestecand continuu cu un facalete sau o lingura de lemn pana se ingroasa si o lasam sa fiarba bine dupa care adaugam 1-2 linguri de unt.

Cand este gata o rasturnam pe un fund si servim alaturi de o p ortie zdravana de dragavei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dragavei cu orez si mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

Postat de panacris

Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

Dovleceii rotunzi se spală, se șterg de apă, apoi se taie un căpăcel și se scoate miezul cu ajutorul lingurei, astfel încăt să rămână un strat de cca. 2 cm. Apoi se pun la...

Citeste continuarea

Pilaf cu leurda

Postat de MotanLaOale

Pilaf cu leurda

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot. Ardeii se curata si se toaca marunt. Leurda se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2011, 08:44
bun bun
la 10.05.2011, 08:46
daca si motanilor le place insemna ca e chiar bun
la 10.05.2011, 08:47
bun bun
la 10.05.2011, 08:50
sufletista ms
la 10.05.2011, 09:20
place place

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking