Ingrediente
- 500 g ficat de pui
- 700 g inimi si pipote de pui
- Verzituri- astea nu-s cantarite, fiecare pune cat vrea, dupa gust
- ceapa verde
- usturoi verde
- marar
- patrunjel
- condimente pentru drob Kotanyi
- ulei pentru calit
- prapor de miel
- 3 oua crude
- 3 oua fierte
Mod de preparare
Mai intai punem la fiert maruntaiele, dupa ce au fiert le lasam sa se raceasca si le taiem cubulete mici.
Apoi ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul si sa le taiem marunt. Alegem mararul si patrunjelul, le spalam bine apoi le tocam marunt.
Punem tuciuletul sa se incinga, adaugam ulei (cca 100 ml), adaugam ceapa si usturoiul si le lasam sa se caleasca cca 10-15 min la foc mic, presaram si putina sare, apoi adaugam mararul si patrunjelul, omogenizam si mai lasam cca 3 min sa se caleasca.
Cu ajutorul unui spumar scoatem amestecul din tuci, scurgem surplusul de ulei si punem peste maruntaiele taiate. Presaram sare si condimente pentru drob, adaugam si ouala crude si omogenizam bine.
La final adaugam ouale fierte si taiate cubulete, amestecam cu grija.
Tapetam o forma de cozonac, cu hartie de copt, apoi asezam amestecul de drob, deasupra punem prapurul de miel. Dam forma la cuptorul la foc mediu cca 40 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.
Paste Fericit !
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|