Ingrediente
- 800 g carne tocata,
- 1 mana buna de leurda (optional-puteti inlocui cu usturoi),
- cateva fire de ceapa si usturoi verde,
- 1 legatura patrunjel verde,
- cateva fire de marar verde,
- condimente pt carne tocata,
- 2 lingurite boia dulce,
- 4 oua fierte tari,
- 3 oua crude,
- 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse.
Mod de preparare
Se amesteca bine carnea tocata cu ouale crude, painea inmuiata si stoarsa, condimentele, verdeata tocata marunt. Se unge o tava de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, asezam in tava jumatate din compozitie, punem ouala fierte tari, curatate de coaja. Peste oua adaugam restul de compozitie, tasam usor compozitia, apoi dam tava la cuptorul incins in prealabil si coacem drobul aproximativ 1 ora si 30 de minute, la foc potrivit.
Incercam cu scobitoarea daca este copt, scobitoarea ramane curata daca drobul este copt. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie felii de grosimea degetului si se aseaza pe platou. Se serveste alaturi de alte aperitive in diferite ocazii. Se poate pregati si cu 2 zile inainte de a fi consumat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|