Drob de miel altfel!

Postat de panacris in Oaie
26 Apr 2011 | 6138 vizualizari
Drob de miel altfel!

Anul acesta am vrut sa fac altceva. Am inceput cu altfel de oua, acum am pregatit altfel de drob si voi face altfel de cozonac!!!

Ingrediente

  • pulpa din fata a mielului cu coaste
  • maruntaiele de la un miel
  • 6 oua fierte
  • ceapa verde 2 legaturi
  • usturoi verde 2 legaturi
  • marar verde 1 legatura
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare
  • piper
  • 4 oua crude
  • 2 linguri de mustar dijon (cel cu boabe)
  • 250 ml vin

Mod de preparare

Partea cea mai grea este sa transezi mielul si sa reusesti sa ridici carnea de pe coaste fara sa o rupi.

Intre timp se pun la fiert maruntaiele de miel. Se toaca marunt, se adauga verdeturile tocate marunt. Se asezoneaza de sare. piper si se amesteca bine cu ouale crude. Se incepe procedeul de umplere (Ideal ar fi sa nu fiti singure la acest pas! Adica se umpli mielul, sa faci si poze........) Se pune un strat de umplutura, unul de oua fierte apoi umplutura pana se umple mielul. Sa nu fie prea umplut, fiindca se mai umfla si apoi riscati sa crape. Coaseti deschizatura, apoi presarati sare, piper si rozmarin.

Am asezat si cateva feliute de slanina, sa nu se arda prea tare coastele. Se pune in cuptorul preincalzit cca. 10 minute la foc iute ca sa se rumeneasca, apoi se stinge totul cu vin si se lasa  cca. 2 ore jumatate la foc mic ca sa se patrunda bine. Din cand in cand se mai umezeste cu zeama din tava. O tusa finala a fost ungerea cu un pic de mustar dijon. Se mai lasa cca. 10 minute pana se topeste mustarul. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel altfel!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde

Postat de Bucataras

Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde

Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala...

Citeste continuarea

Costite de ied cu usturoi verde si stevie

Postat de eumimi

Costite de ied cu usturoi verde si stevie

Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2011, 10:30
la 26.04.2011, 10:48
bun bun
la 26.04.2011, 11:07
Interesant,imi place
la 26.04.2011, 11:17
ceva nou
la 26.04.2011, 11:32
Interesant si bun.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking