Drob de pui in foietaj

Postat de grasu64 in Pui
19 Apr 2012 | 15918 vizualizari
Drob de pui in foietaj

Ingrediente

  • - 1 kg ficatei de pasare
  • - 1 kg piept de pui dezosat
  • - 1 pachet de foietaj bella
  • - 8 oua pentru compozitie
  • - 3 galbenusuri si 2 linguri lapte,pentru uns drobul(aluatul)
  • - 3-4 legaturi de ceapa
  • - 2-3 legaturi de usturoi
  • - 2 legaturi de marar
  • - 2 legaturi de patrunjel
  • - 1 sticla de vin alb sec, din care punem doar1 cana si restul il bem
  • - seminte de susan
  • - sare, piper, cimbru,
  • - 4 linguri de ulei
  • - 50 gr unt

Mod de preparare

Spalam bine ficateii sii pieptul de pui. Punem pieptul de pui in apa rece cu sare si lasam sa fiarba.

Intr-o tigaie, cu capac, inabusim ficateii de pui in ulei, apoi punem 1 cana de vin si lasam sa fiarba. Dupa ce s-au fiert, ficateii si pieptul de pui, ii lasam sa se raceasca si ii dam prin masina de tocat sau prin robot. Spalam ceapa, usturoiul, verdeata si le tocm marunt(la cutit).

Separam albusurile de galbenusuri, de la cele 8 oua. Batem albusurile spuma si galbenusurile crema.

Intr-un castron mare amestecam ficateii si pieptul de pasare tocate, ceapa, usturoiul si verdeata tocatate si ele, galbenusurile crema, sare, piper, cimbru. La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma.

Ungem, doua tavi de cozonac cu unt. Asezam o foaie de aluat in tava. Turnam compozitia si acoperim cu foaia care atarna peste tava. Batem 3 galbenusuri cu 2 linguri de lapte si ungem aluatul(ca pe cozonaci) si presaram cu susan.

Dam la cuptorul bine incins pentru circa 45 de minute, pana se rumeneste frumos(o culoare aurie)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Drob de pui in aluat foietaj

Postat de eumimi

Drob de pui in aluat foietaj

Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale...

Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Postat de gicuta69

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il   punem la fiert in apa cu putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2012, 11:11
Arata minunat!
la 19.04.2012, 11:14
chiar ca arata tare bine
la 19.04.2012, 12:07
Ce frumos arata!! Nu am facut niciodata in aluat, dar imi place tare mult cum a iesit al tau.
la 19.04.2012, 12:09
cat de bine arata.e super!!
la 19.04.2012, 12:50
bun bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking