Ingrediente
- Pentru drob
- 500 g ficat de pasare
- 500 g pipote si inimi de pasare
- o limba de porc
- 2 legaturi de marar
- 2 legaturi de patrunjel
- o capatana mare de usturoi
- o ceapa uscata
- frunze de ceapa verde ( inca am mai avut in gradina ... )
- cimbru
- piper
- sare
- 3 foi de dafin
- 12 oua
- ulei
- Pentru crusta de pesmet
- pesmet cu bob mare ( mai grunjos )
- 5 oua
Mod de preparare
Punem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin. Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt . ( eu am folosit robotul ).
Frunzele de ceapa le tocam si le punem un minut la microunde sau doua minute pe foc, pentru a se praji/ fierbe usor. Usturoiul de curata si se piseaza . Mararul si patrunjelul se toaca marunt, impreuna cu ceapa uscata.
Se amesteca totul ( carnea , ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul ) cu sare, piper, cimbru si incorporam pe rand ouale, ajutandu-ne de mana. Ungem tavile cu ulei si presaram pesmet in strat gros . Turnam compozitia de drob, distribuind-o in mod egal in tavi .
Pentru crusta de pesmet procedam astfel: Acoperim drobul cu un strat de pesmet, apoi imprastiem doua oua batute peste stratul de pesmet. Peste stratul de ou imprastiem iar pesmet in strat gros ( sa para ca oul a fost tot absorbit de pesmet ), apoi acoperim totul cu ou batut ( de data aceasta mie mi-au intrat 3 oua ) .
Decoram sau nu cu marar verde, tocat . Dam la cuptor pentru cca. 30-40 minute, la foc potrivit, pana ce oul capata o culoare aramie , iar drobul se desprinde de marginea tavii.
Feliem dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob in crusta de pesmet si ou" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|