Dulceata Dacica

Postat de panacris in Dulceata / Gem
11 Dec 2012 | 4388 vizualizari
Dulceata Dacica

Zilele trecute, in cautare de unt de cacao, la raionul Produse traditionale romanesti, mi-au atras atentia cateva borcanele cu dulceata, foarte frumos ambalate, cu denumirea Dulceata Dacica. Asa ca am studiat, am citit ingredientele, am "inregistrat" si am executat. ;) Un deliciu!

Ingrediente

  • prune uscate 1000 g,
  • apa 500 ml,
  • miez de nuca 100 g,
  • zahar tos 500 g,

Mod de preparare

Prunele uscate se pun, de cu seara, in apa rece si se lasa la hidratat pana a doua zi. Se strecoara, se adauga 500 ml apa rece, se pun la fiert intr-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca. 1 ora, pana se inmoaie prunele. Se scot din apa, se lasa la racit si apoi se scot samburii.

Intre timp in zeama ramasa se adauga zaharul, se fierbe la foc mic, adaugandu-se prunele fara samburi, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se adauga si nucile, lasandu-se cca. 5 minute la fiert. Dulceata obtinuta, se pune fierbinte in borcane sterilizate, lasandu-se la dunst cald pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata Dacica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brioșe cu vanilie și ciocolată

Postat de panacris

Brioșe cu vanilie și ciocolată

Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2012, 19:07
Asta, ca tot nu am facut magiun anul acesta
la 11.12.2012, 19:08
ce buna trebuie sa fie cu nuca si prune uscate
la 11.12.2012, 19:08
super ideeeeee
la 11.12.2012, 19:12
Any, chiar asa. Daca ai prune fara samburi, e si mai usor Initial am cumparat prunele, ptr o mancarea de prune uscate Dar, cred ca nu a-si fi avut succes la Zmei cu ea, asa ca mai bine am pus de o dulceata
la 11.12.2012, 19:16
Eu sunt pentru aşa ceva. Cum ştii tu Cristina să nimereşti reţete pe placul meu

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking