Ingrediente
- 1 kg de afine
- 600 gr zahar
- Zeama de la ½ de lamâie
Mod de preparare
Afinele se spala si se curata de eventualele impuritati.Se pun sa stea cu zaharul vreo 2 ore.Cred însa ca se pot pune si direct la fiert deoarece nu au lasat deloc suc in tot acest timp.
Se pun apoi la fiert intr-o cratita cu fundul dublu.
Eu am lasat sa fiarba 40 de minute dupa primul clocot.A iesit forte groasa.
Daca o doriti mai fluida lasati mai putin timp.
Spre final se adauga zeama de lamâie.
Pentru a vedea daca e fiarta suficient,puneti o lingurita de dulceata pe o farfurioiara care ati tinut-o in frigider.Daca se încheaga înseamna ca e gata.
Punem dulceata in borcane curate si sterilizate,închidem capacele si le lasam acoperite cu un prosop sa se raceasca.
Le punem în camara ori mai la îndemâna.Având în vedere ca au iesit doar 4 borcanele,eu nu le-am pus prea departe.
In prima faza am combinat-o cu niste gogosi si parca ma mai bantuie ceva idei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (62)
|