Dulceata de caise pentru Alex

Postat de Sidy in Dulceata / Gem
7 Iul 2010 | 5916 vizualizari
Dulceata de caise pentru Alex

Ingrediente

  • caise
  • zahar (la 1 kg fructe curatate avem nevoie de 600 g zahar)

Mod de preparare

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii.

Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct adaugam 600 g zahar.

Amestecam bine zaharul cu caisele si le lasam asa pina a doua zi, amestecand din cand in cand sa se topeasca zaharul.
A doua zi punem compozitia la fiert pe foc cam 40 de minute. Spumuim si invartim cu lingura de lemn in compozitie.

Punem dulceata in borcane , asa fierbinte, le capsam si asezam borcanele intr-o cratita pe fundul careia am pus prosoape, pe care le-am pus si printre borcane.

Adaugam apa in cratita si lasam sa fiarba cam 15 minute din momentul cand da apa in clocot, ca sa sterilizam borcanele. Lasam borcanele in cratita acoperita pina cand se racesc . Dupa aceasta le stergem si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise pentru Alex" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Postat de Lia1

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Speli fructele, le scurgi bine de apa si le cureti de codite si samburi (fara sa isi piarda forma). 1. Intr-o cratita cu suprafata mare de evaporare pui la fiert la foc mediu zaharul, apa si...

Citeste continuarea

Desert dulceata de fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Afinele se curata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2010, 09:49
Mmm!E grozava dulceata de caise!
la 07.07.2010, 10:48
e tare delicioasa...eu am cumparat nu d emult un borcan si avea un gust deosebit
la 07.07.2010, 11:38
Buna si aromata.Abia astept sa fac si eu.
la 07.07.2010, 13:02
la 07.07.2010, 13:16
ce bunatate si ce culoare frumoasa are

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking