Dulceata de capsuni reteta (2)

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
4 Iun 2013 | 8729 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta (2)

Dulceata de capsuni reteta Cu dulceata de capsuni a inceput sezonul dulceturilor pentru mine.De data aceasta am incercat o alta reteta, facand intai siropul.

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg. capsuni
  • 2 kg. zahar tos
  • 1 lamaie(zeama de lamaie)

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Intr-o cartita de 6 l am pus 2 kg. zahar tos si 1l. de apa si le-am pus pe foc pentru un sirop mai legat.

Capsunele spalate si curatate de codite le-am pus in cratita cand siropul a fost legat bine.

Am fiert aproape o ora la foc moale.Se spumuieste din cand in cand folosind o lingura sau spatula din  lemn.

Cand siropul dulcetei este legat-sa stea ca o bobita pe o farfurie uscata(ca in a doua imagine),se adauga zeama de la o lamaie si se mai da cateva clocote(3-4 minute de fiert).

Lasam dulceata sa se racoresca putin,apoi o punem in borcanele spalate si sterilizate. Le capacim si le asezam frumos in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gem de prune cu nuca

Postat de gaby_d

Gem de prune cu nuca

Mod de preparare gem de prune cu nuci Spalati si curatati prunele de codita si sambure. Le rupeti in doua si le puneti intr-o cratita incapatoare, cu fund dublu. Puneti cratita la foc mic,...

Citeste continuarea

Gem de visine cu zmeura, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Gem de visine cu zmeura, fara zahar

Mai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 22:51
la 04.06.2013, 22:52
Bunico,tare bine mai arata dulceata!ai fost harnica astazi!
la 04.06.2013, 22:54
Vreau sa stiu ce dulceturi,compoturi si gemuri ai facut pana acum,Teo!
la 04.06.2013, 22:55
buna buna
la 04.06.2013, 22:55
Buna

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking