Dulceata de capsuni reteta

Postat de pusikmea in Dulceata / Gem
16 Iun 2013 | 11479 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta De cativa ani ma tot sare randul, insa anul asta am reusit sa fac cateva borcanele cu dulceata de capsuni. Mie imi place foarte mult, este aromata, dulce si delicata.

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se spumeaza de cate ori este nevoie (daca nu faceti acest lucru dulceata se poate zaharisi). Nu se amesteca in ea, se misca usor de vas . Se pune lamaia taiata feliute subtiri. (lamaia ajuta la mentinerea fructelor intregi, in cazul nostru al capsunilor)

Cand siropul a inceput sa se lege, facem testul cu picatura pe farfurie (adica daca picatura nu se intinde, inseamna ca este gata, daca se intinde o mai lasam la foc mediu si repetam testul, dureaza app. o ora). Timpul de fierbere depinde si de cantitate. Cand este gata, se umezeste un prosop de bucatarie si se pune peste vasul in care a fiert dulceata. Se lasa pana se racoreste, dupa care se pune in borcanele spalate si scurse bine.

Se sterilizeaza apoi borcanele intr-o oala mai incapatoare. Eu le tin cam 2 ore la sterilizat, dar este suficient si 30 de minute. Se scot apoi borcanele si se acopera cu o patura (pentru a nu se raci brusc).  




Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2013, 09:51
la 16.06.2013, 09:51
Foarte buna!
la 16.06.2013, 10:02
Delicioasă!
la 16.06.2013, 10:39
Tare buna! Sa incerci cu rubarba odata sa vezi ce bun e!
la 16.06.2013, 10:41
yamiiii

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking