Dulceata de cirese amare

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
30 Ian 2013 | 3814 vizualizari
Dulceata de cirese amare

Am invatat de la bunicile mele sa fac dulceata si sa am tot timpul asa ceva in casa.Sa zicem ca am ramas pe stil vechi,va servesc cu o dulceata si-un pahar de apa rece si stam la o discutie,mai ales ca mie nu-mi place cafeaua.

Ingrediente

  • o farfurie adanca,plina varf cu cirese amare,fara samburi
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Se spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se incearca daca este gata punand pe o farfurie un pic de dulceata si daca dupa lingurita pica picatura la interval mai rar una de alta este gata legata. Se da cratita de pe foc, se uda un servet si se acopera cratita cu el, se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se inchid ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Carnea se spala si se sterge bine de surplusul de apa. Se cresteaza pe partea cu pielea apoi se pune la prajit pe toate partile intr-o tigaie, pana ce rumeneste usor. Se scoate carnea pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2013, 13:18
Amare dar dulci. Două porţii, adică borcane Cleme, dacă se poate, fireşte
la 30.01.2013, 13:19
Accepti din aia mai veche,ca anul trecut am ratat ciresele amare?
la 30.01.2013, 13:20
la 30.01.2013, 13:23
Cum să nu, că dacă-s bine făcute sunt bune şi după trei ani.
la 30.01.2013, 13:27
buna tare dulceata de cirese negre

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking