Dulceata de dovleac

Postat de merisor67 in Dulceata / Gem
7 Dec 2012 | 4469 vizualizari
Dulceata de dovleac

Am avut un dovleac de placinta de 2 Kg si am facut o tarta din 750gr, iar din rest am facut dulceata pe care o voi folosi tot la prajiturit ca iarna-i lunga.

Ingrediente

  • 1,250 Kg dovleac
  • 800 gr zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Am curatat dovleacul de coaja si de seminte.

L-am razuit si l-am stropit imediat cu zeama de la o lamaie.

Apa si zaharul le-am pus intr-un vas la fiert pe foc incet.

Am lasat asa pe foc pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop mai grosut, apoi am adaugat dovleacul razuit.

Am lasat asa pe foc aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.

Am adaugat la final zaharul vanilat si esenta de vanilie dupa care am stins focul si am pus dulceata in borcanele sterilizate.

Am umplut 3 borcane de 400 gr.

Am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentru cinci minute la foc incet dupa care am lasat sa se raceasca acolo pana a doua zi.

Cel mai mult la aceasta dulceata imi place culoarea, este un portocaliu intens.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Postat de sufletista

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust....

Citeste continuarea

Dulceata de dovleac placintar

Postat de merisor67

Dulceata de dovleac placintar

Pregătim dovleacul. Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit. Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2012, 15:48
Păi cum Meri o iarnă întreagă, că dacă venim în vizită pe la tine (bucătăraşii) nu rămâne nici de-o zi
Super dulceaţa ta
la 07.12.2012, 15:50
frumoasa culoare
la 07.12.2012, 15:52
interesanta
la 07.12.2012, 15:53
Padre, pai mai am si alte dulceturi ca oricum din asta nu am facut multa.
Apoi, de-ar veni bucatarasii la mine, ca gasesc eu cu ce sa-i servesc
la 07.12.2012, 15:55
Ce idee buna! Am avut si eu dovleac si in lipsa de inspiratie l-am copt si l-am congelat ..sa-l am pt placinte ...dar la anu musai sa fac dulceata

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking