Dulceata de dovleac

Postat de margo in Dulceata / Gem
8 Oct 2014 | 3591 vizualizari
Dulceata de dovleac

Inca o dulceata, de data asta ,de dovleac.Atat de fina,cremoasa,dulce si aromata incat nu poti rezista tentatiei.Sa nu mai vorbesc de aromele raspandite in toata casa...Te duce cu gandul la sarbatorile de iarna.O delicioasa dulceata care se poate consuma atat ca desert,pe paine sau in prajituri,dar si langa o friptura.

Ingrediente

  • 3 kg dovleac,
  • 500-800 gr zahar,
  • 1l apa,ghimbir proaspat,
  • 1 baton vanilie,
  • 1 baton scotisoara.

Mod de preparare

Dovleacul se taie bucati,se scoate partea cu seminte , se curata de coaja,apoi se da pe razatoare.Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare. In cratita pentru dulceata de pune la foc dovleacul cu apa si ghimbirul.Se mesteca intruna cu lingura de lemn,sa nu se prinda.Se adauga vanilia si scortisoara si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul.Cantitatea de zahar difera in functie de cat de dulce e dovleacul si cat de dulce vreti sa fie dulceata.

Eu am pus doar 500 gr zahar pentru ca dovleacul a fost foarte dulce si am vrut sa se simta aroma sa. Se fierbe,mestecand continuu pana dulceata e bine legata adica ,daca pui o lingurita de dulceata pe o farfurie,sa nu curga. Se scoate vanilia si scortisoara si se pune fierbinte in borcane.

Acestea se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Postat de sufletista

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust....

Citeste continuarea

Dulceata de dovleac placintar

Postat de merisor67

Dulceata de dovleac placintar

Pregătim dovleacul. Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit. Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2014, 23:15
la 09.10.2014, 23:38
la 17.10.2014, 10:20

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking