Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS

Postat de lira in Dulceata / Gem
30 Sep 2010 | 8419 vizualizari
Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS

Reteta am gasit-o intr-un numar mai vechi din Secretele Bucatariei. La noi a avut foarte mare trecere. Este o reteta foarte rapida, ingredientele se gasesc pe tot parcursul anului si va garantez ca o sa regretati ca nu ati pregatit-o in cantitate dubla. Se poate servi la desert sau alaturi de clatite. Din pacate nu am reteta cu poze pe etape pt ca a fost una din priemele mele retete.... mai exact, este chiar prima mea reteta postata pe blog :)

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 5 BORCANE DE 400 ML
  • 50 g stafide
  • 125 ml rom (eu am folosit esenta de rom + apa)
  • 1 lamaie
  • 1.2 kg mere acrisoare
  • 1 kg zahar
  • 1 plic Gelfix
  • 30 g ghimbir proaspat

Mod de preparare

Stafidele se pun intr-un bol impreuna cu romul cam jumatate de ora la inmuiat. Se stoarce sucul de lamaie. Merele se decojesc, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca imediat cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze. Se adauga stafidele cu romul. Merele impreuna cu stafidele se cantaresc si se adauga aceeasi cantitate de zahar. Se decojeste ghimbirul si se adauga intr-un saculet de tifon (eu l-a pus intr-o strecuratoare pentru infuzie de ceai). Totul se da in fiert amestecand si apoi se lasa sa mai fiarba 1 minut, in clocot. Se scoate ghimbirul, iar dulceata fierbinte se poate pune in borcanele pregatite. Se inchid si se lasa sa stea pe capac 15 minute, dupa care se pot pune la pastrare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de zmeura (fara samburi)

Postat de Pungasa_Rogue

Gem de zmeura (fara samburi)

Se spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si...

Citeste continuarea

Peltea de nectarine

Postat de ianculubita

Peltea de nectarine

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2010, 23:52
dedicatie pt bucataras? e ziua lui?nu...a fost in august
la 01.10.2010, 02:50
imi place sa pun stafide in dulceata ,sa simti cand manci mmm
la 01.10.2010, 09:46
Ela nu e ziua lu Bucataras, dar a publicat o reteta asemanatoare si am zis sa pun si varianta mea.
la 01.10.2010, 10:17
Ela, ziua sefului e in fiecare zi! De ce? Pentru ca merita!
Lira, 5 furculite pentru dulceata ta!
la 01.10.2010, 12:44
Tare buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking