Dulceata de portocale

Postat de Toamna07 in Dulceata / Gem
18 Ian 2013 | 8298 vizualizari
Dulceata de portocale

Pentru iubitorii de dulceturi fine si deosebite va prezint o reteta de dulceata de portocale.

Ingrediente

Ingrediente:

  • 3 portocale mari
  • zeama de la o lamaie
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Se aleg 3 portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider.
Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse cu furculita.

Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora.Se scot,se scurg de apa se taie in felii potrivit de groase,apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii.

Se pune pe foc mic cratita in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 400 ml apa.Se tine pana se topeste zaharul,se da apoi la foc iute,se ia spuma la primele clocote,si se lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.
Se da cratita la o parte de pe foc,se pun bucatile de portocala,se lasa sa stea asa 10 minute,se pune iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana se leaga cat trebuie.
Daca se formeaza spuma se aduna.
La ultimele clocote se pune zeama de lamaie .
Se da la o parte si se toarna in borcane.

Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja.

Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa.:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert alivanca

Postat de mirela0911

Desert alivanca

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2013, 21:53
excelent
la 18.01.2013, 21:53
ce bunatate!!
la 18.01.2013, 21:53
excelenta reteta! Bravo!!
la 18.01.2013, 21:58
super
la 18.01.2013, 21:58
minunatie!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking