Ingrediente
- 3 kg de portocale
- 1,5 kg zahar
- 400 ml apa
- sucul proaspat de la o lamaie
- optional: un praf de scortisoara
Mod de preparare
Am procedat astfel: cu ajutorul unui peeler am ras coaja portocalelor (spalate bine in prealabil), pe cat de subtire posibil, fara partea alba intrucat aceasta va face ca dulceata sa fie amara. Apoi, am curatat portocalele si de pielita alba (cu ajutorul unui cutit), le-am taiat in felii si ulterior in cuburi potrivit de mari. Daca este necesar, se scot si samburii. Aici nu a fost cazul.
Cei 400 de ml de apa ii punem la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta se topeste integral. Adaugam apoi cuburile de portocala si le lasam sa fiarba la foc mic, adunand spuma cand aceasta se formeaza. In principiu, cand siropul rezultat scade la jumatate din cantitatea initiala, dulceata este gata de pus in borcane. Insa, daca se doreste o alta consistenta, se verifica treptat.
Inainte de a opri focul, adaugam sucul de lamaie si praful de scortisoara.
Dulceata o turnam in borcane curate, fierbinte fiind. Strangem bine capacele si le asezam cu baza in sus pentru 10 minute. Le lasam sa se raceasca, dupa care le putem depozita in locul dorit.
Au rezultat 3 borcane de 800 ml, pline cu dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|