Ingrediente
- Aveți nevoie de:
- * 650 g de rabarbăr
- * 650 g căpșuni
- * o lămâie, coaja și sucul
- * 1 kg de zahăr
- * un plic Gelfix sau pectina ( aceste ingrediente conțin foarte puțină pectina și de aceea au nevoie de puțin ajutor)
- * un baton vanilie
- * 3 linguri mentă verde uscată ( o mână mentă proaspătă)
Mod de preparare
1. Căpșunile se spală , se curăță și se lasă la scurs. Aș fi vrut să vă spun că sunt căpșuni din gradina mea , dar din păcate sunt din comerț. Căpșunile din grădina mea de abia au înflorit
2. Bețele de rabarbăr se curăță de coajă şi se taie în bucăți mici. Acum este momentul să cântăriți cantitățile necesare.
3. Amestecați totul într-o oală mare ( Căpșunile tăiate în 4, rabarbărul mărunțit, menta, sucul și coaja de lămâie, vanilia) și da-ți câteva ore la frigider (amestecând din când în când). Fructele vor lăsa puțin sirop.
4. Cu ajutorul unui blender sau mixer vertical , pasați totul până obțineți o pastă fină.
5. Dacă v-ați hotărât să folosiți Gelfix urmați instrucțiunile de pe pachet, la fel și pentru situația în care folosiți pectină sau zahăr gelifiant.
6. Şi cam asta este tot. Se toarnă în borcane sterilizate .
Nebunie de arome.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rabarbar cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|