Dulceata de zmeura -varianta 2

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
2 Iul 2020 | 3497 vizualizari
Dulceata de zmeura -varianta 2

Am adus si varianta a doua la reteta de dulceata, doar am avut doua bunici. Anul asta zmeura m-a rasplatit pentru munca depusa, asa ca am avut de lucru serios.Este o vorba ''dupa munca si rasplata'', asa a fost si la mine, am muncit , am fost rasplatita. Natura este darnica daca o pretuiesti si nu-ti bati joc de ea. Din zmeura pe care am adunat-o azi am facut 3 portii de dulceata. Masura este o farfurie plina cu varf cu zmeura la 1 kg de zahar, de data asta n-am mai lasat-o cu zahar pana a doua zi, am facut un sirop si apoi am pus zmeura. Am folosit 250 ml apa, se poate si doar 200 ml de apa dar mie imi place sa-mi ramana si un pic de sirop, sa-l beau cu apa minerala si cuburi de gheata intr-o zi caniculara. 

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca plina varf cu zmeura
  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa

Mod de preparare

Primul pas, cel mai placut zic eu, este acela de a culege zmeura, m-am simtit ca ursoaica la zmeura( desi sunt leoaica conform zodiei) :))))

Am cules zmeura dimineata pe racoare, am umplut o farfurie adanca cu zmeura.

Intr-o cratita de inox am pus zaharul si apa la foc mediu, am amestecat sa se topeasca zaharul si am lasat sa fiarba pana a inceput sa faca multe, multe balonase ( se observa in imagini ), atunci incepe sa se lege siropul. Am adaugat zmeura si am dat focul mai tare, cu o lingura am adunat spuma formata, am lasat sa fierba cca 10-12 min, facem testul cu picatura, daca mai trebuie legata o mai lasam sa fierba 3-4 min. Am  tras cratita de pe foc, am  lasat cateva min sa se linisteasca apoi am pus dulceata in borcanele bine sterilizate.Am capacit borcanele , le-am asezat intr-o tava si le-am acoperit cu o patura, le-am lasat sa se raceasca.

Se depoziteaza in beci sau camara, in loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura -varianta 2" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gem de gutui

Postat de MotanLaOale

Gem de gutui

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu...

Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de diaconta

Gem de caise

Am scos sâmburii caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct. Le-am dat prin masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2020, 16:35
la 02.07.2020, 16:58
Delicioasa!
la 02.07.2020, 17:40
Cea mai parfumata dulceata!
la 02.07.2020, 17:42
Daca ai trecut la butoane inseamna ca ai terminat gardul!))
la 02.07.2020, 18:15
Cand spui de o farfurie de dulceata ca masura parca este vorba de o reteta a Sandei Marin . Apropo , asa imi place si mie sa pastrez sirop si sa-l servesc proaspat

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking