Dulceata din gogonele

Postat de lia in Dulceata / Gem
23 Sep 2011 | 18803 vizualizari
Dulceata din gogonele

Este o dulceata care tinde sa se apropie ca si gust, de dulceata de nuci verzi. Este foarte gustoasa si aromata, de culoare nu mai zic…imi place la nebunie !

Ingrediente

  • 1,5kg gogonele curatate
  • 1kg zahar
  • 1 fiola estenta de vanilie
  • 1 Lamaie mare
  • 750ml apa
  • ½ lingurita colorant verde(optional)

Mod de preparare

Punem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert.

Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoare de inox/metal.

Cand apa clocoteste, punem gogonelele cu strecuratoarea, la oparit pentru 10’. Scoatem gogonelele tot cu strecuratoare  si le trecem pe sub jet de apa rece, apoi le lasam la scurs.

Punem  apa, vanilia si zaharul, intr-o oala la fiert, pentru a se forma siropul. Intre timp curatam pielita de pe gogonele si cand siropul este legat, adaugam gogonelele si zeama de lamaie. Lasam la fiert pana se leaga dulceata, eu le-am fiert 70’ si din cand in cand, am indepartat spuma. Inainte cu 5’ de a fi gata, i-am adaugat colorantul.

Cat timp fierbe dulceata, ne pregatim 5 borcanele 375g (spalam/uscam). Cand dulceata s-a legat suficient de bine, o punem fierbinte in borcanele, le punem capacele si le asezam in paturi pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din gogonele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de patlagele verzi

Postat de Julie

Dulceata de patlagele verzi

Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita.  Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2011, 12:55
nu am mancat dar cred ca treduie sa fie buna
la 23.09.2011, 13:23
am auzit cum ca s-ar face, dar nu am gustat niciodata...oricum merita incercat si vazut cum e
la 23.09.2011, 14:08
la 23.09.2011, 14:16
daca ai pus si colorant verde, clar ca arata super, ca si cea de kiwi
la 23.09.2011, 14:19
interesanta

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking