Dulceata din pepene verde

Postat de alinutzika in Dulceata / Gem
11 Iul 2011 | 11129 vizualizari
Dulceata din pepene verde

Am vazut mai multe variante pe internet, dar va spun cum am facut-o eu si a iesit foarte buna. Se curata partea verde a lubenitei, iar restul cojii, adica partea alba + putin din cea rosie ,se taie felii subtiri, apoi bucatele mici. Pe net scria ca se fierbe coaja cu otet, ca sa fie sticloasa, aproape transparenta. Ei bine, eu nu am facut asa. dar va spun ca tot a iesit sticloasa, in plus si-a pastrat si dungulita rosie de la lubenita, care ii da un aspect foarte placut. Si am facut economie de otet si timp...:)))

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1, 5 kg coaja de lubenita

Mod de preparare

Eu am pus intr-o cratita apa, zaharul si cojile taiate cubulete la fiert, la foc mediu. Am amestecat din cand in cand, ca sa nu se lege.  In aproximativ 1 1/2 h  a fost gata.

Nu are mult sirop, dar depinde si cat o fierbeti si la ce temperatura.

Mie una imi place foarte mult aceasta dulceata. Cred ca e foarte potrivita pentru clatite sau pentru ornat, datorita aspectului ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pepene verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu bors

Postat de cec

Cornulete cu bors

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina; Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute,...

Citeste continuarea

Dulceata din coaja de pepene verde

Postat de mitinita

Dulceata din coaja de pepene verde

Se curata coaja de pepene (se foloseste numai partea alba) si se da prin robot sau pe razatoare. Se pun la fiert cu restul ingredientelor. Se fierb amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se ia jos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2011, 23:34
Din pacate eu nu stiu cum sa pun poza, pt ca imi cere redimensionarea ei. Care stiti mai bine, va rog sa ma ajutati daca puteti, macar cu un sfat.
la 12.07.2011, 09:53
Alinutzika, pozele trebuie redimensionate inainte de a fi incarcate pe bucataras.ro Asta se poate face cu orice program de editare poze. Trebuie sa existe acolo optiunea "resize" Dupa ce faci asta totul este f simplu.
la 12.07.2011, 23:02
Multumesc de sfat, Miha. Am rezolvat problema.
la 13.07.2011, 00:16
Bine ai venit!
la 13.07.2011, 00:44
Bine v-am gasit!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking