Dulceata din petale de bujori

Postat de panacris in Dulceata / Gem
15 Mai 2018 | 8388 vizualizari
Dulceata din petale de bujori

Pentru această rețetă m-am inspirat de la draga mea prietenă Adnia/Dia Daria, cu al său minunat blog https://www.retetelemeledragi.com/2015/05/dulceata-de-bujori.html/#comment-38646, e de doi ani în plan, dar doar acum, m-am încumetat. Sincer am avut puțină reticență, dar acum abia aștept să “vânez”, bujori, că sunt cam scumpuți :D pentru o nouă rundă de dulceață. Gata cu vorba și să trecem la treabă.

Ingrediente

  • Petale de bujori 100 g ( cca. 15 flori de bujor aromat!)
  • Zahăr tos 500 g
  • Apă 500 ml
  • Lămâie 1 bucată.

Mod de preparare

Bujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră.

Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca, o să observați la un moment dat pe mâni sentimentul acela de dulce, lipicios, e un semn ca bujori sunt buni pentru dulceață.

Petalele se pun într-un bol, se presară 2 linguri de zahăr tos și zeama de lămâie, apoi se masează ușor petalele, atât cât să se înmoaie și să rămână culoarea rozalie (data viitoare voi proba cu bujorii roșii!).

Apoi se pun la rece, acoperiți cu folie, până se fierbe siropul de zahăr.

Zahărul și apa se pun la fiert la foc mare, cca. 60 minute, până ce se obține siropul de consistența dorită, cam jumătate din lichid inițial.

Apoi se adaugă petalele, se amestecă și se lasă la foc mic cca. 15 minute. Se oprește focul și se lasă la odihnă dulceața obținută cca. 15 minute.

Dulceața rezultată se pune în borcănele sterilizate, de preferință mai micuțe ;), ( pentru viitoarele cadouri personalizate!), se închid ermetic (recomand ștergerea capacelor pe interior cu un pansament steril înmuiat în alcool sanitar, sau palincă/vodkă dacă vă e la mai îndemână!). Borcănelele, se pun într-un vas căptușit cu cârpe de bucătărie, apoi se învelesc bine (asta înseamnă dunst cald, că m-au întrebat câteva începătoare în conservăreli :D!).

A doua zi se etichetează, se pozează :D și apoi se dăruiesc sau se pun la păstrare în cămară.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de bujori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de zmeura cu lavanda

Postat de Constelatialeu

Gem de zmeura cu lavanda

Mai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in...

Citeste continuarea

Dulceata de rubarba

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de rubarba

Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2018, 20:41
Chiar zilele acestea vorbeam cu cineva ca se fac acum dulceturi din toate florile posibile ...Arata bine si cred ca are si o aroma deosebita!
la 15.05.2018, 20:59
Este prima data cand aud, dar sigur este delicioasa!
la 15.05.2018, 21:03
Nici n-am știut că se face dulceață din bujori, așa că sunt tare curioasă în privința ei...!
la 15.05.2018, 21:10
la 15.05.2018, 21:13
Cata rabdare poti sa ai

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking