Dulceata ecologica de pepene galben

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
30 Iun 2009 | 13322 vizualizari
Dulceata ecologica de pepene galben

Este pentru prima data cand fac. Ideea mi-a venit de la supa de pepene postata de Roda.Este un deliciu.

Ingrediente

  • jumatate de pepene galben
  • 1 kg. zahar
  • 700 ml apa
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se taie pepenele felii, se curata de coaja si se taie in cuburi mai maricele.Ca masura

cuburile sa fie o farfurie adanca plina cu varf.

Cuburile se pun intr-o cratita ca sa fie cat mai intinse si se stropesc cu zeama de la o lamaie.

Se lasa asa o jumatate de ora. Intre timp se pregateste siropul care trebuie sa fie cat mai legat.

Se adauga cuburile de pepene si se fierbe la foc iute timp de 10 minute , apoi la foc potrivit aproximativ o ora. Nu se mai pune zeama de lamaie pentru ca au cuburile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert dulceata de fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Afinele se curata de...

Citeste continuarea

Peltea de nectarine

Postat de ianculubita

Peltea de nectarine

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2009, 13:28
Atentie!Cand s-a racit dulceata, siropul a devenit apos.Si aceasta dulceata se fierbe de doua ori.
la 10.07.2009, 10:51
cum se mai fierbe si a doua oara?
la 10.07.2009, 18:00
Daca si-a lasat zeama, da. Din aceasta cauza las eu dulceata sa se raceasca putin si apoi o pun in borcane.
la 11.07.2009, 09:22
Arata bine, cu borcan cu tot!
la 31.07.2009, 13:44

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking