Dulceata ecologica de pepene galben

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
30 Iun 2009 | 13341 vizualizari
Dulceata ecologica de pepene galben

Este pentru prima data cand fac. Ideea mi-a venit de la supa de pepene postata de Roda.Este un deliciu.

Ingrediente

  • jumatate de pepene galben
  • 1 kg. zahar
  • 700 ml apa
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se taie pepenele felii, se curata de coaja si se taie in cuburi mai maricele.Ca masura

cuburile sa fie o farfurie adanca plina cu varf.

Cuburile se pun intr-o cratita ca sa fie cat mai intinse si se stropesc cu zeama de la o lamaie.

Se lasa asa o jumatate de ora. Intre timp se pregateste siropul care trebuie sa fie cat mai legat.

Se adauga cuburile de pepene si se fierbe la foc iute timp de 10 minute , apoi la foc potrivit aproximativ o ora. Nu se mai pune zeama de lamaie pentru ca au cuburile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de capsuni

Postat de panacris

Dulceata de capsuni

Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare. Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de...

Citeste continuarea

Peltea din piersici rosii si gutui

Postat de Constelatialeu

Peltea din piersici rosii si gutui

Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2009, 13:28
Atentie!Cand s-a racit dulceata, siropul a devenit apos.Si aceasta dulceata se fierbe de doua ori.
la 10.07.2009, 10:51
cum se mai fierbe si a doua oara?
la 10.07.2009, 18:00
Daca si-a lasat zeama, da. Din aceasta cauza las eu dulceata sa se raceasca putin si apoi o pun in borcane.
la 11.07.2009, 09:22
Arata bine, cu borcan cu tot!
la 31.07.2009, 13:44

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking