Ingrediente
- Aluat Ecler
- 200 ml lapte
- 50 ml lichior crema caramel (optional, se poate inlocui cu altceva sau se pun 250 ml lapte)
- 70 gr u
- un praf de sare
- 1 lingurita zahar
- 150 gr faina
- 4-5 oua
- 800 gr foitaj, taiat in patrate, cu latura de aprox.7 cm
- pudding, pentru umplut eclerul
- frisca si ciocolata topita, pentru décor
Mod de preparare
1. Pune intr-o cratita laptele, lichiorul, untul,sarea si zaharul. Dup ace au dat intr-un clocot,ia cratita de pe foc si adauga faina dintr-o data apoi amesteca bine pana se formeaza un aluat mai tare.Pune cratita pe foc si mai lasa 2-3 minute, amestecand.Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi adauga cate un ou pe rand, amestecand bine pana se formeaza un aluat potrivit (sa nu fie lichid). 2. Incinge cuptorul la 200°C. Tapeteaza 3-4 tavi cu foaie de copt. Aseaza patratele de aluat foitaj in tavi, la o distanta de 2-3 cm unul de altul. Cu o lingurita, aseaza cate o “bila” de aluat in centru fiecarui patrat apoi ridica colturile fiecarui patrat peste aluatul de ecler si preseaza usor. Da la copt cate 20-30 minute, pana cand s-au rumenit usor si s-au facut. Lasa-le sa se raceasca complet apoi umple aluatul ecler cu pudding(introducand puddingul cu un pos cu varf subtire), decoreaza cu frisca si stropeste cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler in foitaj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|