Tort Ecler

Postat de panacris in Torturi
8 Feb 2014 | 11073 vizualizari
Tort Ecler

Nu prea sunt eu mare maestră în ale” torturilor”, dar, de mult plănuiesc acest tort și uite că i-a venit vremea, în această zi aniversară. Da!!! Azi împlinesc 3 ani de bucătăraș și am venit cu ceva bun, mulțumesc Vio-dreams, pentru idee, dar bineînțeles că adăugat amprenta Panacris! Sper să vă placă ;) :-*

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Apă 300 ml,
  • Ulei 150 ml,
  • Ouă 7 bucăți,
  • Făină alba de grâu 200 g.
  • Pentru cremă:
  • Lapte grăsime 1,5 % 1500 ml,
  • Zahăr brun 9 linguri,
  • Praf de budincă cu aroma de căpșuni 2 plicuri,
  • Praf de budincă cu aroma caramel 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Fulgi de ciocolată neagră cca. 100 g
  • Pentru crema de ciocolată:
  • Ciocolată menaj cca. 200 g,
  • Apă cca. 50 ml,
  • Unt cca. 100 g.
  • Pentru decor:
  • Ciocolată alba fulgi cca. 50 g,
  • Steluțe de zahăr cca. 25 g,
  • Glazură de ciocolată

Mod de preparare

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește se adaugă toată făina, deodată și se amestecă energic  până ce se înglobează. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un aluat nici foarte gros nici foarte subțire. Astfel cantitatea de ouă poate fi variabilă în funcție de mărimea lor și tipul de făină. De curând am achiziționat o formă de silicon, pentru fursecuri, mi-a fost de mare ajutor, că nu a trebuit să mai folosesc sprițul;). Așa că am umplut cele 30 de locașuri, generos cu aluat.  Aluatul rămas a fost repartizat într-o formă de tort cu pereții și fundul detașabil.

Cele două tăvi se pun la copt, în același timp în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 180 grade, până ce prind puțină culoare. Atenție nu se deschide ușa cuptorului în acest interval! Între timp se preapară budincile, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topește într-un vas special, sau Bain  Marie, cu puțină apă, iar când s-a obținut un sos de ciocolată se adaugă untul și se amestecă energic, până ce se omogenizează această creamă. 20 de gogoșele se vor umple cu cream de ciocolată. Restul se dau doar prin galuzar de ciocolată și se lasă la răcit pe un grătar. 

Se începe montarea tortului: peste blatul de ecler răcit, se adaugă o parte din budinca de căpșuni, amestecată în prealabil cu fulgii de ciocolată, ușor, cât să capete un aspect marmorat. Gogoșele umplute cu cream de ciocolată, se așează peste stratul de budincă. Se acoperă cu restul de budincă marmorată și budinca de caramel, astfel încât gogoșelele umplute cu ciocolată să fie acoperite integral. Urmează finalizarea tortului;) Gogoșelele glazurate se așează artistic peste stratul de budincă, se ornează în fir subțire cu glazură de ciocolată, apoi se presară fulgi de ciocolată alba și ornamente de zahăr. Tortul se dăla rece cca 5 ore înainte de servire. Spor și poftă bună!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 08.02.2014, 17:03
Citeva cupe de inghetata si gata profiterolul bun tare
la 08.02.2014, 17:08
Îmi place, cum să nu-mi placă, taman mie să nu-mi placă?
Super! Şi desigur, din nou zic la mulţi ani!
la 08.02.2014, 17:16
La multi ani!!!!
la 08.02.2014, 17:21
arata super bun
la 08.02.2014, 17:22
Mmmmmm bun,bun!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking