Eclere

Postat de lia in Prajituri
26 Ian 2012 | 3796 vizualizari
Eclere

Un dulce usor, fin, elegant, si foarte bun…nu-i asa ca v-am facut pofta ?

Ingrediente

  • Aluat:  
  • 375ml apa
  • 245ml ulei
  • un varf de sare
  • 250g faina
  • 8 oua
  • Crema:  
  • 250g margarina/unt
  • 200g zahar
  • 45g faina
  • 1L lapte
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura
  • 100g nutella
  • 50g unt

 

Mod de preparare

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece.

Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la final turnam laptele si esenta. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, dar amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem un capac (sa nu se formeze crusta) si dam la rece.

Revenim la aluatul care intre timp s-a racit si ameste-cand intruna, incorporam ouale, unul cate unul, pana le terminam pe toate.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam eclerele, rotunde sau lunguete, lasand spatiu intre ele.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-35’.

Sectionam eclerele reci, in doua si le umplem cu crema de vanilie. Deasupra ornam cu glazura pe care am obtinut-o amestecand (pe aburi) nutella cu untul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 26.01.2012, 15:54
mmm, vreau!
la 26.01.2012, 16:07
vreau si eu unul
la 26.01.2012, 16:07
da daaaaaaaaaa ne-ai facut pofta
la 26.01.2012, 16:21
Ina si ce mai astepti? seveste-te
la 26.01.2012, 16:22
sufletista
dia serviti-va dragutelor

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking