Eclere

Postat de deyutzky in Prajituri
22 Mar 2012 | 5084 vizualizari
Eclere

M-am inspirat din retetele voastre de pe aici :D...e prima data cand fac eclere...au iesit tare buune....va invit sa gustati!

Ingrediente

  • Pt cojile de eclere:
  • 1 cana cu apa
  • 1/2 cana de ulei
  • un praf de sare
  • 1 cana faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 pachet de unt (adica 100 gr)
  • 4 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri de unt

Mod de preparare

Cojile de eclere:

Intr-o craticioara punem apa cu uleiul si cu sarea la foc mic. Cand incepe sa fiarba punem faina si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Lasam aceasta compozitie la racit, iar cand este racita bine se adauga rand pe rand ouale amestecand bine pana se formeaza o pasta. Punem compozitia intr-un pos si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava la cuptor la foc mediu timp de cca.30 de min pana se rumenesc...dupa care se scot si se lasa la racit.

Crema:

Intr-un vas punem untul impreuna cu zaharul, la foc mic pana se dizolva. Adaugam treptat faina si amestecam bine pt a nu se forma cocoloase dupa care adaugam si laptele + esenta de vanilie si amestecam continuu pana se ingroasa apoi lasam la racit.

Glazura:

Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si amestecam bine pana ce se formeaza sosul de ciocolata.

Dupa ce cojile de eclere s-au racit le taiem in jumatate si le umplem cu crema apoi le ornam cu sosul de ciocolata si le dam la rece.

 

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2012, 19:46
delicioase
la 22.03.2012, 19:48
multumesc Timea ...ce rapida esti..primesti bonus inca 1 ecler pt asta )
la 22.03.2012, 20:57
la 22.03.2012, 21:08
Eu vreau macar unul!
la 22.03.2012, 21:15
ela multumesc

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking