Ingrediente
- 1 cana faina
- 1/2 cana apa
- 1 varf de sare
- 4 oua
- CREMA
- 600 ml lapte
- 200 g unt/margarina
- 1/2 cana zahar
- 3 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- GLAZURA
- 4-5 patratele de ciocolata menaj
Mod de preparare
- Punem apa cu uleiul si sarea la foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca punem faina. Amestecam incontinuu pana se desprinde de pe cratita si oprim focul.
- Lasam compozitia la racit si apoi adaugam ouale, unul cate unul.
- Punem compozitia intr-o punga pe care o rupem intr-o parte (sau intr-o - forma pentru ornat) si formam bastonase, pe care le coacem la foc mediu, cca 20 min.
CREMA
- Zaharul se amesteca cu untul/margarina si se dizolva pe foc mic.
- Cand untul/margarina s-a dizolvat, punem si faina si amestecam energic sa nu ramana cocoloase.
- Apoi punem laptele si zaharul vanilat si lasam la fiert la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa.
- Dupa ce s-a racit crema, luam cojile de eclere (pe care le-am taiat inainte) si le umplem.
- Topim patratelele de ciocolata si glazuram eclerele.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|