Ingrediente
- 1 cană ulei
- 1 cană 1/2 de apă
- 2 căni făină
- 8 ouă
- 1 vârf cuțit sare fină
- creme la alegere, eu am folosit 1 plic budincă ciocolată și 1 plic cremă lămâi
- pt glazură: 6 linguri zahar pudra + 3 linguri cacao + 2 linguri ulei masline + 3 linguri apa fierbinte.
Mod de preparare
Pentru aluat eclere: apa + ulei + sare se pun pe aragaz intr-o cratiță la foc mic. Când clocotește se ia de pe foc și se pune toată făina deodată. Se bate cu mixerul până se desprinde de pe cratiță. Se adaugă ouălele unul câte unul (după ce s-a încorporat primul se adaugă al doilea...și tot așa). Se amestecă cu mixerul până se desprinde aluatul de pe cratiță. Se adaugă 6 linguri apă rece. Se mai mixează puțin și se pun într-un șpriț (eu am folosit o lingură, de asta au ieșit rotunde).
Se pun în cuptorul preîncălzit la foc mediu 20-25 minute. (în funcție de cuptor)
Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțin. Se umplu cu crema pregătită conform instrucțiunilor de pe plic și se glazurează.
Pt glazură: se amestecă zahar + cacaua într-o cană. Se adaugă uleiul și se amestecă energic cu o lingură. Se adaugă apa fierbinte și se amestecă în continuare. Eu am avut nevoie de două porții de glazură.
Le-am savurat cu ceai de tei și mentă, cu miere și lămâie. Iar preferatele mele au fost cele cu lămâi.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|