Ingrediente
- 150 gr faina
- 80 gr unt
- 125 ml lapte
- 125 ml apa
- putina sare
- 4 oua
- frisca lichida
- 1 budinca vanilie
- 1 budinca ciocolata
- 1 ciocolata neagra
Mod de preparare
Intr-o craticioara se amesteca laptele cu apa, untul, sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecand mereu pana se formeaza o pasta mai groasa. Se pune aceasta compozitie intr-un bol mai mare si se incorporeaza pe rand ouale.
Cu aceasta compozitie se formeaza eclerele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ,cum doriti, eu as fi vrut sa le fac mai mari si ca niste floricele, dar din cauza ca sprite-ul nu isi facea treaba cum trebuia, mi-au iesit niste forme rotunde :((.Se lasa la cuptorul incins la 200 gr pt 30-45 minute. Se scot din tava si se lasa la racit.
Intre timp se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, la fel cea de ciocolata, si frisca la fel.
Cand s-au racit eclerele, se taie se adauga budinca , frisca si se orneaza cu ciocolata topita inainte.
Se orneaza cum doriti voi, !
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|