Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de Ina in Prajituri
8 Ian 2011 | 18691 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Buuneeeee!!!!!

Ingrediente

Aluat de eclere:
  • 125 g faina
  •  100 ml ulei
  •  250 ml apa
  •  3 oua
  •  un praf de sare
    Crema:     
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • un pachet  margarina
  • cateva picaturi esenta de vanilie
    Decor:      
  • Ciocolata menaj 

Mod de preparare

Eclere:   Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem  pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata  si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si  capata consistenta unei mamaligutze tari.  Dam deoparte, iar cand  este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat bine primul ) , obtinand un  aluat lipicios.
Cu o punga de ornat ( cine are, ca eu nu mai am  :))) ) se toarna bastonase  de aluat in tava, lasand intre ele o distanta de cca. 2 centimetri.
Se dau la cuptor aprox 25-30 min, pana se  rumenesc  bine deasupra.
Crema:  2 plicuri de budinca de vanilie preparate cu 0,8 litri de lapte ( nu 1 litru, cum scrie pe plic )  si 8 linguri cu zahar. Lasam sa se raceacsa, iar cand e putin calduta adaugam un pachet cu margarina si mixam bine, pentru omogenizare.
Asamblare:  Taiem pe lung fiecare gogoshica de ecler si umplem cu crema de vanilie.
Glazurare: Topim 3-4 tablete de ciocolata menaj, luam ciocolata topita cu o lingurita  si  trecem repede peste eclere, lasand sa curga ciocolata in fir subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (155)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2011, 14:35
am ajuns la fix
la 08.01.2011, 14:35
la 08.01.2011, 14:36
Ina sunt nebuna dupa Eclere
la 08.01.2011, 14:40
si eeeuuuuuuu
la 08.01.2011, 14:40
nu neaparat dupa ceva...

Vezi toate comentariile (155)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking