Eclere cu crema de budinca

Postat de ana77 in Prajituri
4 Sep 2012 | 14033 vizualizari
Eclere cu crema de budinca

M-am gandit mult pana sa postez aceasta reteta....de ce, va intrebati?.....pt ca nu este terminata, nu am apucat sa mai fac poze si cu ele glazurate, efectiv nu am mai avut la ce sa fac poze......! Dar reteta este foarte buna, eclerele sunt fragede si gustoase si am zis sa las rusinea la o parte ca nu e buna acum....! Deci.......!

Ingrediente

  • Eclere:
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri praf budinca vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • Glazura:
  • serbet de caramel(nu am avut)sau
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri unt
  • esenta rom

Mod de preparare

Eclere:

- intr-o cratita punem la fiert uleiul apa si zaharul, iar cand clocoteste adaugam faina si amestecam bine pana obtinemun aluat omogen pe care il lasam sa se raceasca bine

- in aluatul rece adaugam pe rand ouale amestecand bine cu o lingura dupa fiecare ou adaugat pana se incorporeaza bine si obtinem un aluat omogen

- intr-o tava unsa cu putin ulei, cu ajutorul unui pos sau poti proceda ca mine.....cu mainile unse cu ulei (spalate in prealabil :))) luam cate o lingurita din aluat si ii dam forma lunguiata da 6-8 cm si groase de 2-3 cm si le asezam in tava usor distantate intre ele pt a avea loc sa creasca si le dam la cuptorul preincalzit pt cca 40 min la foc potrivit 180 grade fara a deschide usa cuptorului.

- eclerele sunt gata cand sunt crescute si usor rumenite si nu trebuie scoase din cuptor imediat pt a nu da inapoi; stingem focul cuptorului si le lasam acolo pana se racoresc putin apoi le scoatem pt a se raci total

- le taiem pe o latura lunga cu ajutorul unui cutit si le umplem cu crema de budinca rece

Budinca:

- se prepara dupa instructiunile de pe plic dar doar cu 750 ml lapte dar cu 10 linguri zahar si la sfarsit cand se mai racoreste budinca se adauga untul si esenta

Glazura:

- se topeste ciocolata rupta bucati in apa si la sfarsit se adauga untul si esenta si se toarna calda cu o lingura peste eclere, dupa imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de budinca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Eclere cu crema de vanilie

Postat de katty

Eclere cu crema de vanilie

Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi  turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam...

Citeste continuarea

Eclere

Postat de katty

Eclere

Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2012, 19:15
la 04.09.2012, 19:16
Mmm,buuune!
la 04.09.2012, 19:18
YAMMY
la 04.09.2012, 19:24
Va multumesc din suflet Motanel, Mena si Calin!
la 04.09.2012, 19:35
foarte bune,si mie odata m-i sa intamplat sa se desumfle dar le-am bagat iar la cuptor repede si s-au umflat la loc,cred ca e totul de cuptor si de temperatura ca sa vina cel mai umflate nu... felicitari cred ca s-au terminat repede,asa e de fiercare data cu eclerele,bravoo

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking