Eclere rotunde

Postat de merisor67 in Prajituri
14 Aug 2012 | 7835 vizualizari
Eclere rotunde

Prefer forma rotunda la eclere pentru ca sunt usor de pus in tava. Se pun cu lingura.

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere:
  • 1 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1,5 L lapte
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara si nu este chiar calitativa, dar trebuie avut in vedere cand se foloseste faina tip 000 intra cam o cana si 1/2 pentru ca aceasta se umfla mai bine.

Si acum procesul de fabricatie: am pus intr-o craticioara, pe aragaz, apa cu uleiul, sarea si zaharul vanilat si am aprins focul. Cand au dat in clocot am pus toata faina si am mestecat pana s-a omogenizat. Am ridicat de pe foc si am dat la rece.

Intre timp am pregatit crema de vanilie. Am pus intr-un vas galbenusurile cu zaharul si am frecat, am adaugat putin lapte rece cam o ceasca, apoi budinca si faina si am omogenizat. Am pus vasul pe foc si am adaugat peste compozitie restul de lapte, caldut de data asta, sarea, coaja de lamaie si am lasat sa fiarba mestecand continuu. Cand a fiert(cateva clocote), am ridicat de pe foc si am incorporat in crema calda untul taiat in bucati si zaharul vanilat. Am lasat crema la rece.

Am continuat cu aluatul pentru cojile de eclere. In compozitia racita am adaugat ouale unul cate unul mixand bine pentru a se incorpora uniform albusurile. Apoi am lasat sa se odihneasca la frigider 1 ora. Dupa acest interval, am tapetat tava cu hartie de copt si am pus cu lingura rondele distantate pentru a le da voie sa creasca si am dat tava la cuptor 40minute la 180 grade celsius.

Dupa coacere, am lasat sa se raceasca apoi am umplut cojile cu crema de vanilie.Eu de obicei tai cojile de la baza si umplu partea rotunda, se umple mai bine.

Pentru glazura am frecat zaharul cu cacaoa, am adaugat laptele si am pus vasul pe foc mestecand continuu sa nu se lipeasca. Dupa cateva minute am adaugat untul iar cand s-a topit zaharul de tot am pus uleiul, am omogenizat si am ridicat de pe foc. Am utilizat glazura calda pentru a se intari direct pe eclere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere rotunde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca

Postat de Elena_Daria

Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca

Aluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2012, 19:46
vaaai ce bune sunt, imi plac f,f, mult! Le-ai facut rotunjele, dragaashe,,,imi plac
la 14.08.2012, 19:48
ce pofta mi-ai facut si ce bine au iesit
la 14.08.2012, 19:49
Mai da harnica mai esti!Aaaa da, maine e ziua ta ......altfel nu faceai
la 14.08.2012, 19:49
O la laa! Super!
la 14.08.2012, 19:51
Bunica

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking