Ingrediente
- Pentru coji:
- 4-5 oua
- 200 gr margarina
- 2 cani de apa(o cana de aprox.200-250 ml)
- o cana de faina
- 1 plic zahar de vanile
- Pentru crema:
- 400 ml lapte
- 1 esenta de vanilie
- 2-3 linguri de zahar
- 1 budinca de vanilie
- Pentru glazura:
- O cutie de Finetti
Mod de preparare
Se pune untul la topit,apoi se adauga apa.Cand a dat primul clocot,se ia depe foc si se adauga faina in ploaie si plicul de zahar vanilat.Lasam sa se raceasca ,apoi incorporam ouale pe rand,unul cate unul pana obtinem o compozitie omogena.
Ungem tava cu unt si tapetan cu faina,apoi cu o lingura sau o seringa deprajituri punem aluatul in tava sub forma de bete,si bagam la cuptor 30-40 min la o temp.de aprox.180 grade.
Pregatim budinca,punem laptele la incalzit apoi adaugam plicul de budinca cu zaharul si esenta si amestecam incontinuu.
Scoatem cojile le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem pe jumatate,punem crema la mijloc si apoi ungem partea de sus cu finetti.(eu l-am bagat putin la microunde sa se mai topeasca).Foarte simplu!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|