Ingrediente
Pentru aluat (coji):
- 250 ml apa
- 100 ml ulei
- 130 gr faina
- 1 praf de sare
- 3 oua
Pentru umplutura (crema):
- 2 plicuri de budinca (vanilie)
- 1 litru lapte
- 4 linguri de zahar
Glazura:
- 100 g ciocolata menaj alba
- 1 lingurita de unt
- bombonele colorate pentru decor
Mod de preparare
Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a incorporat, am pus pe rand ouale mixand cca 2 minute aluatul la viteza maxima inainte de adaugarea urmatorului ou. Am turnat aluatul rezultat intr-o punga careia i-am taiat un colt. Pe tava pregatita cu hartie de copt, am dat forma eclerelor si le-am introdus in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.Temperatura:180 grade.
Dupa coacere, tava a ramas in cuptor pana s-au racit cojile de ecler.
Am taiat fiecare coaja de ecler in doua, pe orizontala sa le pot umple usor.
Umplutura am preparat-o urmand instructiunile de pe plicul de budinca.
Glazura este de ciocolata menaj alba (aproape invizibila pe eclere mele,datorita faptului ca am folosit cam mult unt la topirea acesteia).
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|