Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos

Postat de Elena_Daria in Prajituri
2 Oct 2013 | 4058 vizualizari
Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos

Ingrediente

Aluat eclere:
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua mari (sau 8 mici)
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 1,5 l lapte
  • 200 g ciocolata alba Milka
  • 150 g fulgi de nuca de cocos
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar
Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte Milka
  • 1 ciocolata amaruie Milka
  • 5 linguri lapte

Mod de preparare

Aluat:

Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.

Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte.

Adaugam faina cernuta si amestecam energic.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc mare 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Cat timp eclerele se coc NU trebuie sa deschidem deloc usa cuptorului, deoarece riscam sa se lase!!!

Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam apoi fulgii de nuca de cocos si lasam budinca sa se raceasca.

Asamblare:

Taiem eclerele pe jumatate, apoi le umplem cu crema.

Topim ciocolata impreuna cu laptele in cuptorul cu microunde.

Glazuram eclerele, apoi le lasam putin pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Le tinem la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu alune de padure si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu alune de padure si mascarpone

Foaia 1 si 2 : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta si la final albusurile cu...

Citeste continuarea

Rețeta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale și aromat, perfect pentru orice ocazie

Postat de MotanLaOale

Rețeta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale și aromat, perfect pentru orice ocazie

Cum se prepara Reteta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale si aromat, perfect pentru orice ocazie Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2013, 13:36
bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
la 02.10.2013, 13:36
Ce ne-ai lovit))[bs:]
la 02.10.2013, 13:37
la 02.10.2013, 13:38
Ramona
la 02.10.2013, 13:38
Crisulina

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking