Eclere cu crema de vanilie si frisca

Postat de timea in Prajituri
27 Noi 2012 | 8055 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Am implinit si eu un an de blog ocazie cu care multumesc tuturor pentru vizite, comentarii si suport. Fara cititori blogul nu prea isi are rostul asa ca sunt bucuroasa ca intr-un an de zile am ajuns la sute de vizualizari pe zi. Si pentru ca bucatarasii mi-au fost mereu alaturi, va multumesc din suflet. http://timeaioo.blogspot.ro/2012/11/eclere-si-un-de-blog.html

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • un varf cutit sare
  • 3 oua
  • Crema:
  • 2 cani cu lapte
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Frisca:
  • 300 ml
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata neagra,
  • 2 lingurite frisca lichida

Mod de preparare

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.  Apoi incorporam ouale pe rand amestecand zdravan.

Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pt eclere direct pe o foaie de copt asezata in tava.

Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 25 minute. (daca le faceti mai groase e nevoie de mai mult timp, eu le-am facut mai subtiri)

Pentru crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.

Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam si zaharul vanilat.

Lasam la racit.

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.

Taiem eclerele in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.

Ciocolata taiata marunt o amestecam cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.

Cu o punguta gaurita ornam eclerele cu aceasta glazura.

Nu sunt ele cele mai frumoase eclere, insa sunt ....DELICIOASE! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2012, 11:45
Ce wow sunt!!!!!!!
la 27.11.2012, 11:50
multumesc Meri
la 27.11.2012, 11:51
Cum arata...
la 27.11.2012, 11:54
La multi ani blogului!
la 27.11.2012, 11:55
VREAUUUUUUUUUUUUUU!!!!!

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking