Eclere cu crema de vanilie si frisca

Postat de miha in Prajituri
20 Dec 2012 | 41094 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie si frisca

La multi ani bucatarasi! Sa ne tina Bunul Dumnezeu sanatosi, sa putem sa mai radem mult si bine impreuna si sa impartasim retete minunate.

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 6 oua
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare

Cojile pentru eclere:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc mediu. Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam untul si amestecam pana se topeste si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit pana crema se intareste.  

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul si se mixeaza pana frisca devine pufoasa si ferma.

Cojile de eclere se taie in 2. Se umplu cu crema de vanilie, se orneaza cu frisca. La sfarsit se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 15:11
Prima sosita,prima servita!
la 20.12.2012, 15:14
delicioase
la 20.12.2012, 15:15
si eu vreau
la 20.12.2012, 15:18
la 20.12.2012, 15:20
pai striga si tu cand faci de-astea ca nu fusei atenta,umblam creanga si ramaneam nesatisfacuta

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking