Eclere cu mousse de capsuni

Postat de Criss in Prajituri
2 Iul 2014 | 4288 vizualizari
Eclere cu mousse de capsuni

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 150 g unt/margarina
  • 15 linguri apa
  • 150 g faina
  • 5 oua medii
  • Crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 lingura apa
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

Intr-un vas se pune apa si margarina si se pune vasul pe foc mic. Cand margarina s-a topit si incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna toata faina. Se amesteca bine cu o lingura pana se inglobeaza faina. Se adauga apoi pe rand cate un ou si se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana cand primul nu e bine inglobat . Se toarna amestecul intr-un posh si se spriteaza gramajoare rotunde intr-o tava pe hartie de copt.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coc eclerele aproximativ 30 minute. Dupa racire se taie capacele si se pune un strat de crema de vanilie si unul de mousse de capsuni.    Pentru crema, se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Fructele se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta.

Cojile se taie, se pune crema de vanilie si peste crema de vanilie, cu un posh se spriteaza mousse-ul de capsuni. Se pun eclerele in frigider sa se intareasca mousse-ul, apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Oana

Desert prajitura cu mere si bezea

Cel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere , pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si...

Citeste continuarea

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker

Postat de Oana

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker

Portocala se taie felii, indepartand pielea alba si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se separa ouala, albusurile se bat spuma cu u praf de sare si cu cateva picaturi de lamaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2014, 08:34
Harnicute de dimineata nu poate sa fie decit foarte bune
la 02.07.2014, 08:37
la 02.07.2014, 08:46
ce bine merg langa cafeluta
la 02.07.2014, 08:48
Ce bune-s!
la 02.07.2014, 09:06

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking